• "12/07-1913" Eydehavn navngis. Stedet ble døpt på skipsmaner, ved knusing av champagneflaske i fjellet på den høyde mellom bedriftene som vannbassenget lå. Fru Elly Eyde foretok dåpen, og uttalte: "Jeg døper hermed dette sted Eydehavn, og uttaler det håp at det vil bringe hell og fremgang til de bedrifter som her vil fremstå, og lykke og velsignelse for de mennesker som her skal bygge sine hjem". På dette bildet står Sam Eyde på talerstolen. Fru Elly Eyde til venstre i hvit kjole.
    Photo: Aust-Agder museum og arkiv – KUBEN
    (Copyright)

"12/07-1913" Eydehavn navngis. Stedet ble døpt på skipsmaner, ved knusing av champagneflaske i fjellet på den høyde mellom bedriftene som vannbassenget lå. Fru Elly Eyde foretok då...