• Mann foran Buss.
  Photo: Akershusbasen

Mann foran Buss.

Bussen er av merket Scania-Vabis med registreringsnummer: A-15401

2 comments

 • Bussen er registrert A-15401, en Scania-Vabis, 1950-modell. Det spesielle med den er at den trakk på en firehjuls tilhenger med passasjerplasser, noe ganske enestående i Norge, men brukes mye i flere andre land. I Norge har de større byene leddbusser som alternativ, for å få med mange passasjerer.

  Forsøket med buss med tilhenger varte ikke mange år, og denne bussen fikk nytt karosseri med normal lengde for busser, men nå uten tilhenger.

  Buss og tilhenger tilhørte A/S De Blå Omnibusser (DBO) og initialene ses på siden av bussen. Bussene til DBO var lakkert i blå, men hvite felter rundt vinduene. De ble populært omtalt som "Blåbussene".

  DBO hadde ruter Oslo-Lillestrøm og videre til Fjerdingby og Skedsmo.

 • Bussen er registrert A-15401. Det spesielle er at den gikk med en firehjuls tilhenger utrustet for passasjertrafikk, altså et vogntog for persontrafikk. Dette er vanlig i flere andre land, en løsning som gir mange passasjerplasser. Leddbusser er derimot mer vanlig i passasjertrafikk, spesielt i storbyene, også i Norge.

  A-15401 var en Scania-Vabis 1950-modell. Tilhengeren var registrert A-51118. Det var A/S De Blå Omnibusser som hadde bussen, og forkortelsen DBO ses på siden av bussen. Forsøket med tilhenger varte ikke mange år. Bussen fikk nytt karosseri i 1956, og det var lengre som for en buss uten tilhenger.

  Bussene til DBO var lakkert blå med hvite felter rundt vinduene. DBO hadde ruter Oslo-Lillestrøm og videre til Fjerdingby og Skedsmo.

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to