• Hans Nilsen Johnsrud – bilde fra 1936. Var organist i Eidsvoll kirke i 66 år. Bilde av Kirsten Flagstad på pianoet. Han blir onkel til henne. Bildet er tatt i ”Klosteret” i Badebakken. Bilde til venstre for Kirsten er Bjørg Nilsen, nå Aurstad fdt. 1931. Bilde helt til venstre er fra v. Harald Stormoen, Hans Nielsen og forfatter Hans Aanerud som bodde/leide på Byrud gård.
02.04.2013:
Klosteret (ved Eidsvoll bad) er i dag revet. Hans Nielsen Johnsrud (d.y.) var militærmusiker på Gardermoen (ca.40 år) i tillegg til å være organist i Eidsvoll kirke i 66 år. Startet nesten alt av korpsmusikk på Øvre Romerike i sin tid. Jeg har mye noter etter han for messingoktett/sekstett. Datidens populærmusikk, f.eks. Carmen variasjoner. Aida av Verdi, Mozart, og en del Norsk musikk. Han har ikke komponert noe selv, bare vært en fabelaktig arrangør, studerte bl. annet hos komponist Ole Olsen fra Hammerfest, Norges første musikkinspektør i det norske forsvaret.
Skrevet av: Rune Gundersen
    Photo: Lars Bry / Akershusbasen
    (Copyright)

Hans Nilsen Johnsrud – bilde fra 1936. Var organist i Eidsvoll kirke i 66 år. Bilde av Kirsten Flagstad på pianoet. Han blir onkel til henne. Bildet er tatt i ”Klosteret” i Badebak...