• Fint ullstoff, kamgarn. Binding: rips med striper sateng. Under kappen, der stoffet ikke er falmet, er det brunsvart med svarte striper. Kåpe og ermene er vatert med ca. 3mm tykk hvit bomullsvatt, og foret med svart ullstoff, kypert binding. 
Kappen og kragen er ikke vatert, begge er foret med brunt bomullsstoff, lerretsbinding. 
Håndsøm: Attersting, forsting, faldesting og ca. 5cm lange sting for å feste vatten til foret. 
Kåpen er formet som en kep, med skrådde sidesømmer, men helt nede i albuehøyde er det laget runde hul med isatte ermer. Kragen er rund og forholdsvis stor, og kantet med frynsebånd av svart og brun ull. 
Kappen som er festet i halsen under kragen, går ned i en bue bak og en spiss foran. Den er kantet med samme frynsebånd som kragen. Ermene er vide og klippet på skrå av trådretningen, har en søm. 2 cm fra kanten er det en smal pyntesnor i brunt og svart ullgarn. Den samme snora er også sydd på nedover kappen midt foran, på venstre side0, 5 cm fra kanten. Kåpen lukkes helt ned med 9 hekter. Nå mangler 1 krok i halsen. Alle 9 hempene er tilstede, 4 trådhemper og 5 metall. 
I begge skuldersømmene, på innsiden, 4-5 cm fra halsen, er det rester av en ullsnor. Plagget er velbrukt, men i ganske god stand. Det er endel småhull, særlig i foret og i forbindelse med hektene oppe. 
T. K. L. har tråklet fast venstre erme og endel av frynsebåndet på kragen med hvit bomullstråd inntil videre.
    Photo: Anno Glomdalsmuseet

Kep

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to