• Syv småflasker.

Flaske a er en sylindrisk flaske i brunt glass med butte skuldre og skrukork i sort plast. Etiketten er rektangulær og lysebrun med en bord i form av små "hatter". Etiketten er slitt og deler av teksten er borte. Det er rester av teip på korken og det er sølt et hvit, størknet stoff på korken og halsen. I bunn av flasken er det rester etter et hvit pulver som ifølge etiketten skal være "Ammonium molybdate".

Flaske b er en sekskantet flaske i brunt glass med rifler på tre sider og skrukork i sort plast. Etiketten er rektangulær og rosa og har en bord øverst og nederst i form av sorte og hvite tagger.Det er trykt en hodeskalle på etiketten. På innsiden av korken er det festet en pinne av plast til påføring av legemidlet. Flasken inneholder "Jodoppløsning 5%" og er nesten full.

Flaske c er en sekskantet flaske i brunt glass med skrukork av sort plast. Etiketten er rektangulær og rosa med en hodeskalle. Flasken inneholder "Jodoppløsning 5%" og er nesten full.

Flaske d er en åttekantet flaske i brunt glass med skrukork av sort plast. Etiketten er er identisk til etiketten på flaske b. På innsiden av korken er det festet en pinne av plast til påføring av legemidlet. Flasken er tom og har innholdt "Jodoppløsning 5%".

Flaske e er en åttekantet flaske i brunt glass med skrukork av sort plast. Etiketten er rektangulær og rosa med en hodeskalle. På innsiden av korken er det festet en pinne av plast til påføring av legemidlet. Flasken er tom og har inneholdt "Jodoppløsning 5%".

Flaske f er en åttekantet flaske i brunt glass med skrukork av sort plast. Etiketten er identiske med etiketten på flaske c. På innsiden av korken er det festet en pinne av plast til påføring av legemidlet. Flasken er tom og har innholdt "Jodoppløsning 5%".

Flaske g er en sylindrisk flaske i lysebrunt glass med hvit plastlokk. Etiketten er rektangulær og rosa med blå skrift. Øverst i det venstre hjørnet er det trykt et Hygieaberger med slange som bukter seg om begeret. Det er spor av pulver i bunn. Flasken har inneholdt "Gult Sårpulver".
    Photo: Vest-Agder-museet

Flaske

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to