• Fem tomme glassflasker i ulike fasonger og størrelser.

a) rund glassflaske i klart glass. I bunnen av flaska står det "250". Rundt flaska er det festa en rosa etikett med tekst/trykk i svart. Det er noen få bobler i glasset. Den har ingen kork. 

b) rund glassflaske i klart glass. I bunnen av flaska står det "250". Innvendig er det en del rester av noe hvitt. Kanten øverst på flaska er ujevn og mye bredere på den ene sida- Rundt flaska helt nederst er det festet en rosa etikett med trykk/tekst i svart. Flaska har ingen kork. 

c) rund glassflaske i brunt glass. Den har gatte border/riller i glasset øverst og nederst. I bunnen av flaska står det "566" (antageligvis). Rundt flaska er det festet en gulnet etikett med trykk/tekst i svart. Inni flaska ligger det en bit kork.

d) trekanta glassflaske i klart glass. Bunnen på flaska er tykkere midt på hver side av flaska enn den er i hjørnene. Den har ingen kork og/eller etiketter. Ingen merker i bunnen. 

e) en liten flaske i klart glass. Den har helletut og ingen kork. Rundt flaska er det festet en rosa etikett med svart tekst/trykk fra Elefantapoteket med henvisning til pasient (datert 1941). I bunnen av flaska står det "15".
    Photo: Vest-Agder-museet

Apotekglass

1 comment

  • Hei. Jeg lurer veldig på hvor gammelt et slik borvannflaske er?

    Flaska er brun å i botten står det 566.

    Mvh stine Ulriksen

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to