• (Copyright)

Nettutstilling fra gamle Arendal

Gjenkjennelige motiver fra gamle Arendal. Dette var tittelen på en maleriutstilling i Arendal

Her ble presentert malerier med motiver fra gamle Arendal, malt av byens egne malere; som Fred Terkelsen, Julius Smith, William Andersen, Knut Haaning, Ants Lepson og Ole Aagesen.


Av disse er det nok de tre første som har hatt størst betydning som Arendalsmalere, og kanskje særlig Fred Terkelsen. Malerne har lagt vekt på å framstille motivene mest mulig korrekt. Utstillingen ga derfor et godt inntrykk av hvordan det så ut i Arendal, fra begynnelsen av 1800 tallet fram til 1950.

Initiativet til utstilingen kom fra en arbeidsgruppe under "Fristende fritid" i Samfunssbyggingsprosjektet i Arendal kommune.

Fred Terkelsen(1887-1946) og William Andersen bodde begge på Tyholmen. Ole Peder Aagesen (1889-1971) kom fra Flødevigen, og Julius Smith(1885-1960) fra His.

Fred Terkelsen vokste opp som en av 11 søsken på Tyholmen. Han gikk på tegneskole i Christiania og i København. Han har vært representert flere ganger på Statens Høstutstilliing. I 1977 arrangerte Arendal kunstforening en minneutstilling om Fred Terkelsen, der 90 av hans tegninger og malerier ble vist.

Ants Lepson (1934) er fra Estland, og er utdannet skipper. Han kom første gang til Norge i 1955, og bosatte seg fast på Sandviga på Hisøy i 1959. Som maler er han opptatt av sjømotiver, og særlig seilskuter. Han har hatt en rekke utstillinger, i Arendal, i Kristiansand, på Sjøfartsmuseet i Oslo, og i Gøteborg.

 

4 comments

  • Jeg leter etter malerier av Fred. Terkelsen.

    Hvilken lenke kan jeg bruke?

    Mvh

    Elisabeth

  • Nettstedet hvor utstillinga ligger er nedlagt.

  • Jeg har et maleri av Fred Terkelsen er det interessant

  • Jeg har maleri av Fred Terkelsen.Mvh.Odd Tel 90675142

Share to