19) Mot jul - Engler i snøen

Vi gjorde det ofte, lage engler i snøen; et eget lite avtrykk av en fantasiverden! Som voksen holder jeg mindre på med englelaging og den slags. Jeg kan huske at jeg har laget engler, men det begynner å bli en stund siden nå. Jeg kan huske hvor kald snøen var og hvor morsomt det var å ligge der. Og titte opp på himmelen.

Jonas Fjeld synger om engler i snø: Han sier

Engler i snøen synger uten ord
og når våren kommer går de uten sorg og uten spor

Jeg syntes det er vakkert sagt. Han er en voksen mann, eldre enn meg - og han mener altså at engler i snøen har en helt egen sang. Det er rart fordi det oppleves som om disse snøenglene har en historie å fortelle. De har en sang som er uten ord. Og at de går uten spor om våren, er fjernet over enhver tvil. Jeg har bare ikke tenkt på at de er uten sorg. Sorgløs er barnets lek, men alvorlig. Ja, hvorfor kan da ikke snøengler bare forsvinne sorgløse når våren smelter dem bort. De har en egen verdi i at de er en lekeform som er forgjengelig. Gleden ligger i å lage dem.

Kanskje du vil bli med meg ut å leke i snøen, og da kan vi kanskje lage noen engler for å se om vi husker hvordan de er?

Mot jul - adventfortellinger av Beate Heide

Share to