1) En ting ad gangen - Desembervandring

Jeg kjenner at jeg blir handlingslammet bare av tanken på jul: For å bøte på det trakter jeg meg en sterk kopp kaffe, kryper inn under ullteppet i sofakroken mens lyden av tørrved som sprake i ovnen fyller ørene mine. Ute er det mørkt og vått. Jeg lar tankene fly på desembervandring:

Som barn syntes jeg desember var en kjedelig måned. Mamma stod på hodet i vaskebøtter, baking og matforberedelser. Matter og gulvtepper ble stuvet inntil veggene i påvente av jula. Alt var på vent i kavet med julekort, gaver og hemmeligheter. De voksne nesten druknet seg i arbeid. Det var mange flere MÅ og BØR da.

Jeg innser at mine juleverdier er ganske anderledes: Jeg prøve å ta det rolig i desember, jeg. Lys i staker og julemusikk i huset. Kaffekos og en ting ad gangen. De små tingene som minner om advent med duker og adventsstake, julestjerne i vinduet og hyasinter i karmen skal jeg få på plass. Det er desember for meg.

Ja, jeg kjenner faktisk at jeg vil øve meg denne desember på å slutte å stresse og kose meg mer. Jeg strekker meg frem og finner et ark papir: En ting ad gangen - og minst en time kos hver dag skriver jeg-  er målet. Jul blir det uansett.  Jeg er sikker på at min jul blir bedre også om jeg ikke stresser i hele adventstiden.


Beate Heides adventskalender Desembervandring: http://digitaltfortalt.no/search?subjects=%22desembervandring%22

Share to