Rederipalass oppført 1918 for Det Forenede Dampskibsselskab (DFDS) (ark. Magnus Poulsson; tildelt Houens diplom 1925). Bygningen, med sitt bratte tak og sine slemmete teglfasader m...

2 comments

  • Foto er ikke tatt 1918-30 men under okkupasjonen1940-45. Forrest på nærmeste perrong står to tyske soldater. Bussen bak dem, registrert A-15642, har blendede lykter foran og bakmontert generatoranlegg med rør over taket. Dekormalte "skjermer" på sidene - her ført frem til fronten, var ikke vanlig før 1935. Bussen har ellers PRINSDAL-OSLO i skiltkassen og KOLBOTN ved inngangsdør. I bakgrunnen avskiltet buss med skilt RUTEBILEIERNES VARECENTRAL på taket, også et krigsfenomen. Til høyre sees så vidt snuten til en Chevrolet 1939 varebil/lett lastebil.
  • Komplement til Ivar Stav. Du er god på å finne små detaljer som kan tidfeste nesten helt - "nesten på datoen,; og er det en bil fra hine dager med på bildet, da kan en være sikker på at det er du som har lagt inn melding på "nye kommentarer." Vi er vel to gjengangere her som har det som hobby å se på ny-utlagte bilder.
    Det tok litt tid før jeg fant ut at det går an å "blåse opp" bildestørrelsen og det er da kommer detaljene en ikke ser, bedre fram. Det avhenger vel og av kvaliteten på bildet og størrelsen på negativene. Ha en god dag og sommer!

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to