• På bildet: "L" 57.  Christiania, Carl Johans Gade.  Carl Johans Gade Kristiania.   Richard Andvord Eneret 1892.  Axel Lindahl.
Tekst bakpå bildet: "Det var fredelig i Carl Johans Gade før bilene kom. Hovedstaden het ennå Christiania da dette bildet ble tatt, - og det kongelige slott er   det svenskekongen Oscar II, som residerer når han er i Christiania. Han har  innredet en biljardsalong på slottet slik at han har noe å ta seg til når han er på besøk. I spisesalen er det malerier av svenskekongenes kroning, og foran inngangen står rytterstatuen av Carl Johan, som gata er oppkalt etter."

Håndskrevet merking bakpå bildet: Copy. Berner Hansen, 3700 Skien.
    Photo: Lindahl, Axel / Norsk vegmuseum

Carl Johans gate i Christiania 1880-1890

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».