• MS Pilen, som tilhørte Koldevin Pedersen, Blokken i Sortland. Båten ble brukt til å skysse domprost Arne Fjellbu og kona hans, Karen Christie, til Tysfjord da de måtte flykte fra tyskerne i februar 1942. Fra Tysfjord fulgte samiske grenseloser dem over til Sverige. Båten var bygd i 1922. Ifølge Blokken historieklubb ble båten solgt til Hasvik i Finnmark på 1970-tallet.
    Photo: Museum Nord

MS Pilen, som tilhørte Koldevin Pedersen, Blokken i Sortland. Båten ble brukt til å skysse domprost Arne Fjellbu og kona hans, Karen Christie, til Tysfjord da de måtte flykte fra t...