• 4 menn som står foran et bolighus.
    Photo: Nordlandsmuseet

4 menn som står foran et bolighus.

Bildet er samlet inn av Kjell Fredriksen, Skutvik.

3 comments

  • Dette er litt av en nøtt. Til å begynne med kunne det ligne på pappa Peder m/ hatt og at det er huset vårt (oppført 1917) før bislaget ble bygd og - videre - at det er Lundfjellet i bakgrunnen, men hva skulle den dype grøfta være til? Vannledningen kom ikke inn fra den kanten. Vel ...??
  • Senere har det kommet forslag om at det kan være utenfor huset til Klingan i nedre Skutvik og at arbeidet i forgrunnen er den forstøtningsmuren som veien hadde mot sjøsiden. Det kan meget godt være, synes å se trappa m/gelender opp til haugen bakenfor.
  • Jeg er enig i at det er din pappa Peder som står på veien. Men huset er nok Klinganhuset som ble bygget ca. 1926. I bakgrunnen vises nemlig den tretrappen (med gelender) som min bestefar, poståpner Nidrik K.Nilsen bygget i skråningen opp mot Arthurhaugen.. Han måtte bære postsekken hjemmefra på den andre seiden av haugen. Arbeiderne kan ha holdt på med forlengelsen av veien ned til dampskipskaia. Det kan kanskje være smed Karole Karlsen og skomaker Johan Enoksen som står foran, men jeg er usikker.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to