• Arbeid med Bautasteinen ved Heradshuset (Tingbygnaden) i 1914. Bautaen vart reist 17. mai 1914 og avduka 4. juni same året.
Bautaen vart reist til minne om dei 47 eller 48 hemsedølene som var med i krigen mellom Noreg og Sverige i åra 1808-1814. Tre av desse fall.
Bautaen vart fyrst reist rett nedanfor det gamle heradshuset i Hemsedal der biblioteket og Kyrkjestugo i dag (2015) ligg. Bautaen vart seinare, ca. 1980, flytta framfor Hemsedal kyrkje.
Divvere finst det ikkje sikre opplysningar om namn på dei som er med på biletet.
    Photo: Skarpmoen , N. / Hemsedal Bygdearkiv

Arbeid med Bautasteinen ved Heradshuset (Tingbygnaden) i 1914. Bautaen vart reist 17. mai 1914 og avduka 4. juni same året. Bautaen vart reist til minne om dei 47 eller 48 hemsedøl...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».