• Stenbrohults kyrka. 1951.
 Ett ritningsförslag till ny kyrkobyggnad i Stenbrohult utarbetades 1807 av Henrik Måsbeck vid Överintendentsämbetet. Det dröjde dock till 1827 innan det slutliga beslutet om nybyggnad togs. Kyrkan uppfördes 1828 – 1830 i empirestil och invigdes 2 juni 1833 av biskop Esaias Tegnér.
Kyrkan består av långhus med kor i väster och kyrktorn i öster.Tornbyggnaden är försedd med en öppen lanternin med tornur krönt av en korsglob. Väster om koret ligger en sakristia med avfasade hörn. Kyrkan är uppförd i sten, putsad och vitkalkad.
    Photo: Anderbjörk, Jan Erik / Kulturparken Småland / Smålands museum

Stenbrohults kyrka. 1951. Ett ritningsförslag till ny kyrkobyggnad i Stenbrohult utarbetades 1807 av Henrik Måsbeck vid Överintendentsämbetet. Det dröjde dock till 1827 innan de...

Samhör med: JEAK05860

Bildtext: R 5859. Kyrka med kyrkogård. Stenbrohults kyrka.