• Trålen hos Aslegut hadde 200 mm maskevidde i vingene, 120 mm i mellomstykket, 80 mm i forlengelse og løft.  Maskevidden i fiskeposen  var 110 mm, og trålen var utstyrt med vanlig kjetting-sabb. Aslegut bruker samme wire-tykkelse og type dører som Metho, men med ca. 50 kilo mindre vekt.  Høyden på trålens åpning opplyses å være i overkant av 5 meter. 

Arne Brattøy hadde i 2016 siste dag som rekeselger i dag. Båten, Aslegut, er solgt og skal videre til Molde. . Bremsneskrysser. 

2014: rekebåten R/Tr "Aslegut" med skipper Arne Brattøy fra Averøy solgte reker fra ”rekeplassen” uten for ”Jonas”. De regnet med å ha reker også i dag fredag. Rekene er fisket så langt nord som i traktene rundt Brønnøysund.

Litt vedmodig, innrømmer Brattøy. - Men jeg føler at jeg har gjort mitt, sier han til KSU 24/7. - Bildet er fra avisa Tidens Krav sitt arkiv i tidsrommet 1970-1994. Nå i Nordmøre museums fotosamling.
  Photo: Stiftelsen Nordmøre museum

Trålen hos Aslegut hadde 200 mm maskevidde i vingene, 120 mm i mellomstykket, 80 mm i forlengelse og løft. Maskevidden i fiskeposen var 110 mm, og trå...

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to