• Statssekretær i Næringsdep (DNA), fra Alesund, Anne Breiby,
åpner Jappe Ippes-forestillinga i Idrettshallen, byjubileet 1992. 29. november 1992.  - 29.11. var det stor forestilling i Idrettshallen, på 300-års-dagen for byens første klippfiskeksport.  Edvard Bræins kantate til 200-års-jubileet 50 år tidligere, der Bysangen utgjør finalesatsen, ble framført av KSO og sammensatt kjempekor. Orgelpositivet fra Nordlandskirka var med. Dirigenten nektet imidlertid nærradioen å gjøre det avtalte lydopptaket som rådmannen hadde bestilt, og resultatet er at bysangen fortsatt ikke fins innspilt på bånd med kor og orkester ! På denne forestillingen ble også Klippfiskballetten framført, med en nederlender ansatt i Shell i den kostymerte rollen som Jappe Ippes/forteller. OW hadde gleden av å holde leseprøvene. Ideen var jo at han skulle høres ut slik Jappe Ippes kunne ha gjort, med sterk aksent, men det ble kanskje for mye av det gode. -- Bildet er fra avisa Tidens Krav sitt arkiv i tidsrommet 1970-1994. Nå i Nordmøre museums fotosamling.
    Photo: Stiftelsen Nordmøre museum

Statssekretær i Næringsdep (DNA), fra Alesund, Anne Breiby, åpner Jappe Ippes-forestillinga i Idrettshallen, byjubileet 1992. 29. november 1992. - 29.11. var det stor forestillin...