Motordriven kedjesåg. Utrustad med en fläktkyld tvåtaks bensinmotor. Motorn driver sågkedjan via en centrifugalkoppling och en vridbar transmission. P.g.a.att sågen är utrustad med en ordinär fallförgasare kan man inte lägga ner den exp.v. vid fällning. Istället är svärdet vridbart monterat på transmissionshuset. Kedjeoljan finns i en behållare på transmissinonshuset.

Handtagen består av en rörkonstruktion monterat på en stolpe ovanför motorn. Där finns också den lilla bränseltanken fäst. (sågen är konstrukerad som europeiska motorsågar såg ut i slutet av 1940-talet.) startapparaten är löstagbar och består av en sk. maganapull (återgående startsnöre) innesluten i en dosa med gummihandtag.

Sågen är helt oanvänd. Den är intagen till Sverige av Mauri Malmi, Åseda. Han arbetar som tekninsk instruktör i Estland. Sågen har fått som ersättning för arbete på en kolchos i närheten av Tallin.

Sågen är helt ny. Lackerad i turkosblått med svarta handtag. Ytfinishen är dålig. 1991-09-09.

Mått: svärdets längd 48 cm.

Inköpspris: 1000 :-.

Funktion: Fällning och kapning av timmer

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Share to