• 6 ulike scener er avbildet ved siden av hverandre: Uttrykket er stilisert, og først skissert opp med blyant før det er tegnet over med sort tusj. 

 I nedre venstre hjørne er to figurer avbildet. Den ene griper tak om bena på dem andre, og den andre faller fremover og mister et skytevåpen som er avbildet i profil. 

Over denne scenen, fortsatt på venstre side er det bilde av to mennesker som slåss, og i bakgrunnen står tre personer og ser på. Av de to som slåss står den høyre personen fremoverbøyd og mister et skytevåpen i bakken,  mens personen til venstre har tak på armen til den andre, og presser mot albue og håndledd. Av de tre i bakgrunnen har personen ytterst til høyre mørk topplue med en hvit strek nederst ("jøssinglue"), samt pistol i beltet og han røyker pipe. Alle de tre observerer de to som slåss. 

Over dette, i øverste venstre hjørne av bildet, Står to personer, den ene bak den andre. Han som står bak har på seg lue, samt et pistolskjeft som stikker ut av en lomme i buksen. Han har lagt armen rundt munn og hals på personen som står foran seg. Personen som står foran mister en maskinpistol. 

Helt nederst, til høyre i bildet ser man konturene av en mann som står "på stedet hvil", med ryggen mot tilskueren og et våpen i høyre hånd. Lenger i forgrunnen kommer en mann, også med ryggen mot tilskueren. Han har en pistol i baklommen og et stikkvåpen i høyre hånd. 

Over denne scenen, i øverste høyre hjørne, står to personer, den ene bak den andre. Den bakerste har lagt hånden over munnen på den fremste, og holder i høyre hånd et stikkvåpen eller en kniv. Han har på seg en mørk beret, og en pistol i beltet. Den fremste mannen er bakoverlent og står på et ben mens han mister et gevær. 

I senter av bildet er den største scenen. En mann med oppbrettede ermer slår til en dukke kledt i uniform med hjelm, hjelmen har et hakekors i front. 

Nederst til høyre på tegningen er bildets tittel skrevet.
    Photo: Valdres Folkemuseum
    (Copyright)

En halv time i "silent killing". [Tegning]

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to