Figuren representerer den buddhistiske bodhisattavaen Guanyin, en barmhjertighetsgudinne. Hun er avbildet sittende med et barn i fanget. Barnet holder et ruyisepter. Guanyin er fla...
Figuren representerer den buddhistiske bodhisattavaen Guanyin, en barmhjertighetsgudinne. Hun er avbildet sittende med et barn i fanget. Barnet holder et ruyisepter. Guanyin er flankert av to figurer. Dette er hennes to akolytter, dragekongens datter Longnu, jadejomfuren, og Shoukai, det gylne barn. Disse to er i utgangspunktet taostiske figurer, og var assistentene til de åtte udødelige. Avbildet på denne måten er hun kjent som den "høyaktede hvitkledde." Ved basen under Guanyins føtter finner vi en drage. Guanyins posisjonering over en drage refererer til hennes stauts som Putuofjellets beskyttende bodhisattava og sørhavenes herskerinne og fiskernes beskytter.
About the object
about Hvit "blanc de chine"-figur som forestiller den den buddhistiske bodhisattavaen Guanyin.
Identifier NK1916-007
Designation Figur
Materials and techniques Modelert figur i glasert blanc de chine porselen
Subject Figuren representerer den buddhistiske bodhisattavaen Guanyin, en barmhjertighetsgudinne. Hun er avbildet sittende med et barn i fanget. Barnet holder et ruyisepter. Guanyin er flankert av to figurer. Dette er hennes to akolytter, dragekongens datter Longnu, jadejomfuren, og Shoukai, det gylne barn. Disse to er i utgangspunktet taostiske figurer, og var assistentene til de åtte udødelige. Avbildet på denne måten er hun kjent som den "høyaktede hvitkledde." Ved basen under Guanyins føtter finner vi en drage. Guanyins posisjonering over en drage refererer til hennes stauts som Putuofjellets beskyttende bodhisattava og sørhavenes herskerinne og fiskernes beskytter.
Provenance Figuren ble kjøpt inn av Hans Dedekam til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i 1916. Selger til museet var sansynligivs modist Alf Engelschjøn Nielsen i Trondheim.
Catalog level Enkeltverk
Other information Figuren er svært lik NK1916-006, som ble innkjøpt til museet ved samme anledning.
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».