Photo: Trondheim kunstmuseum

This just in - Nye innkjøp til samlingen - Sandra Mujinga

Sandra Mujinga

This just in: Nye innkjøp til samlingen

Catching Up, 2017

Medium: HD video med lyd.

Lengde: 10 min, 17 sek. Variable dimensjoner.

Sandra Mujinga

(f. 1989)

Mujinga er en norsk kunstner og musiker, bosatt i Berlin. MA fra Malmö kunstakademi. Sandra Mujinga har gjort seg bemerket som et av de mest spennende nye kunstnernavnene fra Norge. Gjennom kunsten diskuterer hun alt mellom internett og identitet. Hun er sterkt inspirert av afrofuturisme – en optimistisk afrikansk designbevegelse som ser for seg et megateknologisk Afrika i nær fremtid. Hennes arbeid er inkludert i nasjonale og internasjonale samlinger som The National Museum i Oslo, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim, Utenriksdepartementet, KODE i Bergen, og V&A i London, og flere private samlinger rundt om i verden.

Catching Up, 2017

Medium: HD video med lyd.

Lengde: 10 min, 17 sek. Variable dimensjoner.

Catching Up (2017) er en videoloop som er projisert på fem MDF-plater som står lent mot

veggen og skaper konkave projeksjonsflater.

Filmen viser tre unge kvinner som gir hverandre både improviserte og oppleste komplimenter. Med dette verket tar Mujinga for seg hvordan selvrepresentasjon både utleves og fremføres gjennom digitale medier. Motivene i hennes arbeid er delte, fulle av motsetninger og polymorfe - de beveger seg mot å bli digitale objekter. Iført skulpturelle plagg som er laget av kunstneren, poserer de tre kvinnene i et skjermsparerlignende miljø og skaper en flate med konstant bevegelse i et teknologisk landskap. Mujingas intime, eksistensielle meditasjoner fokuserer på både digital og materiell behandling, lagdelt gjennom påføring av ulike lag av overflater og hud, og det menneskelige elementet som utgjør online interaksjon.

Medvirkende: Ama Frimpong, Christèle Mapuku og Joy Ede Sade.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to