Photo: Statsbygg / Kunst i offentlige rom

Justisbygget, Politihuset i Kristiansand

Planen bygger på følgende lokalisering av kunsten:

I uteområdet mellom hovedinngangen til Politiet og hovedinngangen til Tingretten har Gunnar Torvund utført skulpturelle objekter i granitt, etter lukket konkurranse. Verket har tittelen «3x» og består av tre skulpturelementer som alle er delt i to ulike fargevarianter, og som binder inngangene sammen. Skulpturene skaper en kontrast mellom det organiske og det geometriske.

I vandrehallen, sentralhallen i tilbygget for Tingretten, har Britt Smelvær utført kvadratiske elementer som gjentas plassert høyt oppe på veggen over inngangen til rettsalene. Elementene fremtrer som en frise i hele veggens lengde. Benyttede materialer er stål, fiber, aluminium, akryl og tre.

Kantinen er ett av få fellesområder og har en tekstil utsmykking utført av Irene Myran. Kunstverket er med på å prege rommet som et samlende element.

Vente- og møterom og vigselsrom har Hanne Borchgrevink utført grafiske arbeider til møte/rådslagningsrom.

I de øvrige rommene er det kjøpt inn arbeider av framtredende kunstnere eller foretatt omdisponeringer av tidligere utsmykkinger.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to