Photo: Arbetarbladet, Tierp / Upplandsmuseet

Pricks

23 objects

Året är 1933. Sigge Eriksson och Rune Lövgren träffas på en kommunal hushållskurs och börjar sen baka och sälja bröd tillsammans. Och pepparkakor. Goda och hållbara pepparkakor som folk älskar. Företaget växer och 1944 öppnar Pricks pepparkaksfabrik på Hantverksgatan i Tierp, –”Pricks” efter kakformen som påminner om en måltavla och smaken som ju är ”mitt i prick”.

Arbetsplatsen är mycket modern, inte bara för sina bakmaskiner och löpande band. Sigge och Rune har dagliga promenadmöten på fabriksgolvet. De anställda erbjuds gratis läkarbesök, vitamintillskott och goda lånevillkor. Med hjälp av uppfinningsrik reklam expanderar Pricks med fler sorters kakor, kex och muffins samt export till Europa, USA och Ghana! När Sigge och Rune drog sig tillbaka 1968 såldes Pricks till amerikanska Pepsi Co men pepparkaksfabriken i Tierp stängde först år 2004. De flesta gillar väl pepparkakor och kanske känner du igen några av de minnen från Pricks som finns i Upplandsmuseets samlingar?

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to