Marensro tilrettelagte boliger

Marensro tilrettelagte boliger er bygget på rivningstomten etter gamle Marensro skole i Skien. Tomten har nærhet til sentrum med bla kulturtilbud, grøntområder i Lundedalen. Beslektede institusjoner finnes i nabolaget. Bygget inneholder 12 boenheter over tre etasjer, spesialtilpasset for brukere med multifunksjonshemming. I hver etasje er det også fellesarealer (TV-stue, spiseplass), samt kontor, wc/bad og soveplass for personal. Hagen vil få opparbeidet 60 kvadratmeter uteplass.

Kunstkomiteen er opptatt av at kunstprosjektet skal ha en samlende funksjon mellom beboere og besøkende, både voksne og barn. Brukergruppen er lett å integrere, men vanskelig å inkludere sosialt. Dette stiller særlige krav til kunstners sensitivitet, og evne til å sette seg inn i beboernes spesielle behov.

Morten Kildevæld Larsen: The Perfect Lodge

"The Perfect Lodge" er et kunstverk som både har funksjon som blikkfang, men også by på en mer intim opplevelse på nært hold. Kunstverket formidler ideen om den perfekte hytten og at plasseringen ytterst på uteplassen som gir følelsen av hyttevarme og kos. Det er ikke meningen at brukerne skal komme inn i rommet/verket, men heller komme inntil og betrakte verket. Det er belysning integrert i verket som gjør at brukerne har glede av verket på avstand, på kveldstid og i den kalde årstiden. Det er også et poeng at verket er plassert såpass langt fra bygningsfasaden at verket kan sees fra byggets øvre etasjer.

Kunstkomité Marensro tilrettelagte boliger

Kunstnerisk konsulent: Odd Fredrik Heiberg

Repr. byggherre: Eva Berg (leder)

Repr. brukere: Geir Gjelstad

Arkitekt: Torun Aksnes, Børve & Borchsenius

Prosjektleder Eiendom: Stein Kristiansen

Sekretær: kulturavdelingen

Share to