Samlingene til Aust-Agder kulturhistoriske senter i Arendal består av over 40 000 gjenstander innen kulturhistorie, etnografi, kunsthistorie, numismatikk, arkeologi og naturhistorie.

Aktuelt

Nye objekter

Om Aust-Agder museum og arkiv – KUBEN

Samlingene til Aust-Agder museum og arkiv, Kuben i Arendal, består av over 40 000 gjenstander innen kulturhistorie, etnografi, kunsthistorie, numismatikk, arkeologi og naturhistorie. Hovedvekten er på de kulturhistoriske gjenstandene. Vi har også en betydelig fotosamling på over 500 000 fotografier, 50 000 bøker og en unik samling av privatarkiv. AAma er depotinstitusjon for kommunale og fylkeskommunale arkiv.

Våre samlinger er blant landets eldste; Arendal Skoles offentlige Bibliotech og Museum ble etablert allerede i 1832. I dag er Kuben en ABM-institusjon som består av både museum, arkiv og bibliotek.

Kuben i Arendal har driftsavtaler med Eydehavn Museet og Elvarheim Museum (Åmli).

Aust-Agder museum og arkiv er en konsolidert enhet som består av Kuben i Arendal, Grimstad bys museer og Setesdalsmuseet.

Digitalisering er en prioritert arbeidsoppgave, og en større del av våre samlinger vil etter hvert bli tilgjengelige på DigitaltMuseum.

Share to