Jugendstilsenteret og KUBE er eit kunstmuseum som ligg i hjartet av Ålesund sentrum. Museet har eit nasjonalt ansvar for jugendstilen og er kunstmuseet i Møre og Romsdal fylke.

Nyleg publisert

Aktuelt

Om Jugendstilsenteret og KUBE

Jugendstilsenteret og KUBE holder til i to solide granitthus midt i Ålesund sentrum. KUBE var en gang Norges Bank i Ålesund. Jugendstilsenteret ligger i den gamle og fredete bygningen til Svaneapoteket.

En katastrofal bybrann i 1904 etterlot hele Ålesund by i aske. Gjenoppbyggingen skapte et av Europas mest karakteristiske bygningsmiljøer i jugendstil. Jugendstilsenteret gir et fascinerende innblikk i stilarten gjennom en spennende kombinasjon av moderne multimediaprogram, autentiske interiører og gjenstandssamlinger. Jugendstilsenteret samler, dokumenterer og formidler jugendstilen med særlig vekt på den norske retningen. Samlingen inneholder gjenstander, foto, dokumenter, tegninger og bøker fra jugendstilepoken (ca.1890-1914).

KUBE har forvaltningsansvaret for det gamle Fylkesgalleriet for Møre og Romsdals samlinger. Samlingen består av ca 250 verk, og brukes aktivt i vår formidling. Samlingen inneholder et rikt spekter av maleri, grafikk og foto, skulptur og kunsthåndverk, Den har blitt til som resultat av den tidligere innkjøpsordningen til Norsk Kulturråd, supplert med fylkeskommunale og de siste årene egne innkjøp og gaver. Hovedsakelig samler Kunstmuseet KUBE kunst med tilknytning til Møre og Romsdal.

Jugendstilsenteret og KUBE is a part of

Share to