Stiftelsen Kulturkvartalet består av Jugendstilsenteret og Kunstmuseet KUBE, og holder til i det gamle Svaneapoteket og Norges Banks bygning i sentrum av Ålesund.

Aktuelt

Nye objekter

Om Stiftelsen Kulturkvartalet

Stiftelsen Kulturkvartalet består av Jugendstilsenteret og Kunstmuseet KUBE, og holder til i to solide granitthus midt i Ålesund sentrum. Kunstmuseet KUBE var en gang Norges Bank i Ålesund. Jugendstilsenteret ligger i den gamle og fredete bygningen til Svaneapoteket.

En katastrofal bybrann i 1904 etterlot hele Ålesund by i aske. Gjenoppbyggingen skapte et av Europas mest karakteristiske bygningsmiljøer i jugendstil. Jugendstilsenteret gir et fascinerende innblikk i stilarten gjennom en spennende kombinasjon av moderne multimediaprogram, autentiske interiører og gjenstandssamlinger.
Jugendstilsenteret samler, dokumenterer og formidler jugendstilen med særlig vekt på den norske retningen. Samlingen inneholder gjenstander, foto, dokumenter, tegninger og bøker fra jugendstilepoken (ca.1890-1914).

Kunstmuseet KUBE har forvaltningsansvaret for det gamle Fylkesgalleriet for Møre og Romsdals samlinger. Samlingen består av ca 250 verk, og brukes aktivt i vår formidling.
Samlingen inneholder et rikt spekter av maleri, grafikk og foto, skulptur og kunsthåndverk, Den har blitt til som resultat av den tidligere innkjøpsordningen til Norsk Kulturråd, supplert med fylkeskommunale og de siste årene egne innkjøp og gaver. Hovedsakelig samler Kunstmuseet KUBE kunst med tilknytning til Møre og Romsdal.

Stiftelsen Kulturkvartalet is a part of

Share to