Lands Museum er en avdeling under Randsfjordmuseet as, og er regionsmuseum for kommunene Nordre og Søndre Land. Museet ligg på Dokka i Nordre land kommune.

Aktuelt

Nye objekter

Om Lands Museum

Lands Museum er en avdeling under Randsfjordmuseet as, og er plassert på Dokka, i den nordlige enden av Randsfjorden.

Museet ble etablert i 1927 for å dokumentere og ta vare på Landkommunenes historie, og er i dag et kultur- og naturhistorisk senter i regionen som er aktiv med bygningsvern og internasjonalt våtmarksarbeid. Det har fra begynnelsen av vært et friluftsmuseum og består i dag av over 35 historiske bygninger som gjenspeiler Landregionens byggeskikk fra middelalderen og frem til 1900-tallet. I tillegg til bygninger har museet samlinger med kulturhistoriske og naturhistoriske gjenstander. Lands Museum har også et dokumentasjonssenter som består av arkiv-, bibliotek-, og fotosamlinger, og har ansvar for utgivelse av årboka ”Landingen” og bygdebokserien ”Boka om Land”. På museet finnes mange skatter, og en av de mest kjente er Thomlebygningen med veggdekorasjoner malt av rokokkomaleren Peder Aadnes (1739-1792), rundt 1770.

Friluftsmuseet er åpent med guiding i sommerhalvåret, og har gjennom resten av året aktiviteter i samarbeid med Lands Museumslag og andre lokale foreninger. Kunstutstillinger, friluftskino, temakvelder, kurs, konserter og aktivitetsdager er noe av det vi har å by på. I administrasjonsbygget med vårt påbygg; gjenbrukslåven, har vi skiftende temautstillinger. Her finn du og vår museumsbutikk, med utvalg av lokalt produserte varer, gaveartikler, bøker og suvenirer.

Museet jobber kontinuerlig med å revidere og digitalisere samlingene. Nye registreringer vil bli publisert på disse sidene etter hvert som materialet er tilfredsstillende digitalisert med fotografi og følgeopplysninger. Dersom du har utfyllende opplysninger, oppdager feil eller har utfyllende opplysninger setter vi stor pris på tilbakemeldinger og kommentarer.

Lands Museum is a part of

Share to