Stjørdal museum Værnes er museet for Stjørdal kommune. Museet tar vare på og formidler sentrale deler av Stjørdals fortid fra både bygd og by. Museet er en del av Stiklestad Nasjonale Kultursenter, det konsoliderte museet i søndre del av Nord-Trøndelag.

About Stjørdal museum Værnes

Stjørdal museum Værnes holder til i vakre omgivelser på Værnes gamle prestegård øst for Værnes kirke. Alle bygg på den gamle prestegården er i dag tatt i bruk, og huser ulike aktiviteter og utstillinger. I tillegg til samlingsforvaltning, utstillinger og formidling, har museet ansvaret for drift og vedlikehold av 22 bygninger.

Til prestegården og museet hører også Prestegårdshagen, et flott historisk hageanlegg i engelsk landskapsstil fra tidlig 1800-tall. I den gamle prestegårdsbygningen fra 1820 kan du se rom innredet med ulike stilpreg; barokk, nyklassisisme, historisme, jugend og folkekunst.

Like ved museet ligger Værnes kirke, en meget godt bevart steinkirke fra ca1100. Om sommeren er det felles omvisning i kirken og på museumsområdet.

Stjørdal museum Værnes is a part of

You'll find us here

Share to