Gjenreisningsbilder fra Karl Hansen/Henry Hansen samlingen

156 objects

Vadsø 1952. Dampskipskaia. Bildet er tatt mot nordvest. Hurtigruteskipet "DS Finmarken" ligger ved kaia på nordsida. Nordenfjeldskes godsbåt "Guttorm Jarl" ligger ved kaia mot vest. På kaia nærmest kamera står en buss og en lastebil, lastebilen har tilhenger med en tønne på. Ved hurtigruta er det flere mennesker, og en personbil står parkert.

Vadsø, Oscarsgate 3, Aksel Niskas butikk. Butikken i sokkeletasjen, leiligeheter i 1. og 2.etasje. Plakat i vinduet med tekst "Vinterlek 1952"

Vadsø. Kongebesøk i Vadsø 1950. Ved Finnmark kringkaster, prinsesse Astrid forlater bygningen med drosje. Kong Haakon og kronprinsfamilien besøkte Vadsø 25.-26.7.1950 i forbindelse med en større rundreise i Nord-Norge sommeren 1950. Under besøket sto "biltur gjennom byen" og "besøk på sykehuset" på programmet. Kilde: Det kongelige hoff, arkivet

Vadsø. Kongebesøk i Vadsø 1950. Ved Finnmark kringkaster, kronprinsesse Märtha og Kongen forlater bygningen. Kong Haakon og kronprinsfamilien besøkte Vadsø 25.-26.7.1950 i forbindelse med en større rundreise i Nord-Norge sommeren 1950. Under besøket sto "biltur gjennom byen" og "besøk på sykehuset" på programmet. Kilde: Det kongelige hoff, arkivet

Vadsø mai 1951. Bildet er tatt fra Kirkegata mot syd, med Oscarsgata midt i bildet. Vadsø Rådhus med stillas til høyre i bildet. Vi ser også den lille Drosjebua. Nede i Sentrum forretningsbygget til Leif Bjerck og Baker Henriksen. På torger ser vi deler av Henry Hansens og Rolf Hansens forretningsbygg.ring. I bakkant av bildet skimtes Vadsøya og fjellene på andre siden av fjorden i Sør-Varanger.

Eneboliger i Grensen, ble også kalt "Raet". Bildet er tatt mot nordvest, i bakgrunnen ser man kringkastingsmasta.

Vadsø sentrum 1959. Shell Bensinstasjon og tankanlegg i Tollbugata. Reklameskilt, moped, drivstoffpumper og en drosje i forkant av bygningen.

Vadsø sentrum 1959. Bildet er tatt fra krysset Tollbugata/W.Andersens gt. Shells bensinstasjon i Tollbugata og tankanlegg for drivstoff/brenselsolje.

Vadsø sentrum 1959. Shells bensinstasjon i Tollbugata. En lastebil med "kasse" på lasteplanet. Reklameskilt , "Michelin".

Vadsø sentrum 1959. Shell bensinstasjon og tankanlegg i Tollbugata. Reklameskilt, drivstoffpumper, to drosjer og en lastebil i forkant av bygningen. Til høyre i bildet ser vi skifertaket til Vadsø hermetikkfabrikk.

Vadsø sentrum 1959. Bildet tatt fra krysset Tollbugata/W.Andersens gt. Shells bensinstasjon i Tollbugata og tankanlegg for drivstoff/brenselsolje. Vi ser bensinpumper. En mann arbeider på taket.

Vadsø. Bildet er tatt mot nordvest. Motivet er først og fremst brannstasjonen som ble bygd 1947-50, Vest for brannstasjonen er det to toetasjens bygninger, begge er gjenreisningshus. I forgrunnen, på en åpen plass foran brannstasjonen, ligger stolper og materialer. Et oljefat står helt foran på plassen.

Vadsø våren 1952. Bildet er tatt ytterst fra piren til dampskispkaia fra vest mot øst. I forkant av bildet ser vi piren med blant annet lysstolper, et anker, paller, plankestabler, redningsbøyer og landgangsrampen til hurtigruta. I høyre billedkant ligger lokalbåten Haukøy som gikk i rute på Varangeren for Finnmark Fylkesrederi. I bakkkant Vadsø Havneterminal.

Vadsø havn. Hurtigruten D/S Finnmarken (eid av rederiet Vesteraalens Dampskipsselskap) legger til ved dampskipspiren. Indrebyen med bebyggelsen langs Havnegata og radiomastene bak. Bildet tatt fra Vadsøya, vest for broen.

Vadsø 1952. Dampskipskaia. Bildet er tatt mot nordvest. Hurtigruteskipet "Finmarken" ligger ved kaia på nordsida. Et annet skip ligger ved kaia mot vest. På kaia står en buss. Ved hurtigruta er det flere mennesker, noen er antagelig ventende eller ankomne passasjerer, og en personbil. og en personbil står parkert.

Norsk Braændselolje A/S tankanlegg på Damskipskaia i Vadsø. Vi ser bygningen og anlegget som tanken er plassert oppå. Foran den hvite bygningen ser vi en mann som sitter og en sort personbil. Panseret på bilen er åpent og det er klargjort for hjulskift. Til venstre for bilen står en BP-bensinpumpe og vi ser også 3-4 olje/parafinfat liggende på bakken. Til venstre i bildet sees bakparten av en kassebil. På nordsiden av havna ser vi deler av Indrebyen med bygninger og kaianlegg.

Vadsø havn, dampskipskaia, fotografert vestover. I bakgrunnen ser vi en del av Indrebyen, blant annet med Samvirkekaia. Ved kaia til høyre ligger lokalbåten Haukøy som gikk i rute på Varangeren for Finnmark Fylkesrederi.

Telegrafen bygges i Vadsø i 1954. Arkitektene er Thv. og Henning Astrup.

Vadsø sentrum under gjenreisningsperioden, 1948. Bildet er tatt fra Vadsø torg mot nordvest. Fremst er Kaigata med bygningsrester, ruiner, brakker og et kullager. Langs Havnegata brakker og bygninger under oppføring. Langs Nyborgveien og videre oppover mot Damsveien ses flere nye gjenreisningshus.

Telegrafen bygges i Vadsø 1954, ser ned mot Ørtangen

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to

Add to a folder

If you want to keep your stuff, you need to .

Select the images you want to order