Photo: Grimstvedt, Målfrid / Jærmuseet

Turi-kumlokk

ET KUNSTNERISK KUMLOKK

Høsten 2014 fikk bymiljøavdelingen i Sandnes kommune ideen om å lage et eget kunstnerisk kumlokk for kommune for å sette et unikt preg på byen. Det ble laget 200 kumlokk nå og flere eksemplar seinere etter behov.

Kommunens kunstgruppe valgte i januar 2015 Turi Gramstad Oliver til oppgaven. Hun var en av fire foreslåtte kunstnere. Turi er særlig kjent for vakre dekorer på Figgjo Fajanses husholdningsserviser i perioden 1960 – 1980. Kunsthåndverkeren og billedkunstneren har siden arbeidet i ulike materialer. I de senere årene arbeider hun særlig med tekstil og håndlaget papir som uttrykk. Hun har atelier i Stasjon K, i gamle Sandnes kino.

Kunstneren fikk tre måneder til å komme med skisseutkast til kumlokk. Hun presenterte fire tegninger. Det var en jury som valgte vinnertegningen ”Frø og blomster”. Tegningen ble håndkuttet og produsert i Furnes Jernstøperi AS. Kumlokk-modellen og det første prøvestøpet av Turi-kumlokk, samt skisseutkastene, eies av Jærmuseet.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to