Bohusläns museum är ett av Sveriges mest besökta museer. Vi dokumenterar, vårdar och berättar om Bohusläns natur- och kulturarv. Ta del av samlingens fotografier och föremål. Vi lägger upp nytt hela tiden.

Om Bohusläns museum

Stiftelsen Bohusläns museum i Uddevalla dokumenterar, vårdar och berättar om landskapet Bohusläns natur- och kulturarv. Våra utställningar och ett rikt programutbud gör oss till ett av Sveriges mest besökta regionala museer.
På digitaltmuseum.se/info/owners/S-BM hittar du närmare 140 000 fotografier, 14 000 föremål, filmer och digitala utställningar online. Databasen utvecklas och fylls ständigt på genom nyförvärv, ny kunskap och bearbetning utifrån aktuella perspektiv. Föremål och fotografier har katalogiserats under drygt 150 år av många medarbetare. Mängden information och kvaliteten på uppgifter och föremålsfotografier varierar. Hjälp oss förbättra uppgifterna genom att skriva i kommentarsfältet vid själva objektet eller hör av dig till oss under Kontakt i menyfältet till vänster.

Vad kan jag hitta på DigitaltMuseum?

Policy för publicering
Bohusläns museums samlingar tillgängliggörs enligt Upphovsrättslagen (1960:729 och GDPR (General data protection regulation, EU- förordning 2018) samt BUS (Bildkonst Upphovsrätt i Sverige). I enighet med GDPR har du rätt att begära ut information om vilka uppgifter vi har om dig och hur vi behandlar dem. Om du önskar få felaktiga uppgifter rättade eller vill att vi avpublicerar alternativt raderar uppgifter om dig är du välkommen att kontakta oss.

Insamling
Som regionalt museum har Bohusläns museum formulerat profilområden där särskilt kustlandets och gränslandets historia och samtid skall uppmärksammas och där det specifika inom den bohuslänska kultur-, konst- och naturhistorien betonas. Insamlingen styrs av dokumentet Regional insamlingspolicy Västra Götaland och Förvaltarplan för samlingarna 2017-2021.

Läs mer om Bohusläns museum här www.bohuslansmuseum.se

Visit us

Share to