Nationalmuseum är Sveriges ledande konst- och designmuseum. I museets samlingar finns måleri, skulptur, teckningar och grafik från ungefär 1500-1900, konsthantverk samt form och design från sen medeltid fram till idag.

Om Nationalmuseum

Här visas bilder och information om konstföremål som ingår i Nationalmuseums samlingar. Nationalmuseum är Sveriges ledande konst- och designmuseum. I museets samlingar finns måleri, skulptur, teckningar och grafik från ungefär 1500-1900, konsthantverk samt form och design från sen medeltid fram till idag. Totalt omfattar Nationalmuseums föremålssamlingar inklusive Statens porträtt- och slottssamlingar samt Gustavsbergs porslinsmuseum ca 700 000 verk. Nationalmuseums huvudbyggnad ligger på Blasieholmen i Stockholm och museet finns även i Östersund med filialen Nationalmuseum Jamtli.

Cirka 146 000 av verken i samlingarna är registrerade i Nationalmuseums databas. Drygt 10 000 har vi skickat vidare till Digitalt museum. Vi jobbar med att utöka antalet som finns tillgängligt även här. För mer info besök gärna museets egen webbdatabas: http://collection.nationalmuseum.se/eMuseumPlus?service=StartPage

Föremålen presenteras med titel, upphovsman, datering och andra basfakta. En del av föremålen har längre beskrivande texter – vi vill kontinuerligt utöka, kontrollera och förbättra informationen.

Den huvudsakliga källan för registrering är museets inventarieböcker. Det innebär att en del av den information som visas ännu inte är fullständigt granskad. Informationen kan därför innehålla felaktigheter. Det kan röra sig om oriktigheter i faktainnehållet såväl som språkliga fel. Kontakta gärna oss på (museumplus@nationalmuseum.se) om du upptäcker något fel – vi uppskattar det!

Visit us

Share to