Välkommen till en retroteknisk värld av flygmaskiner, helikoptrar, veteranbilar, kanoner och militärhistoria.

Om Teknikland

Ett besöksmål för hela familjen vid Optands flygfält i Östersund!
Välkommen till Teknikland, en retroteknisk värld med veteranbilar, flygplan och militärhistoria. Vi vänder oss till en familjepublik och därför finns många möjligheter att leka både inne och ute. Bland annat finns en flygplanssimulator, bilbana med elbilar, lek-skvader och andra spännande lekmiljöer.

Teknikland blir en av de stora turistattraktionerna i länet tack vare sin inriktning mot en bred publik och den spännande kombinationen av veteranbilar, flyg- och militärhistoria med tekniken som den gemensamma nämnaren.

Kronan
I Kronan som är vår huvudbyggnad serverar Glada Kocken, Jesper Nyström, lunchmenyer med Jämtländska råvaror, kaffe och hembakt kaffebröd. Du kan också boka Kronan för större middagar eller fester. Här finns även butik och konferransanläggning.

Samlingarna
Anläggningen förfogar över en av Sveriges största samlingar civila och militära flygplan. Vi har också tillgång till militära samlingar från garnisonen i Östersund där det tidigare funnits tre museer - A4 museum, I5 museum och F4 museum. Vi har även ett antal veteranbussar samt genom Jemtlands Veteranbilklubb tillgång till över 1000 veteranbilar som ägs av klubbens medlemmar. Med hjälp av samlingarna bygger vi varje år upp nya utställningar med olika teman. Vår ambition är att ge dig som besökare en upplevelse genom utställningen inte att lära dig allt om historien.

Visit us

Share to