Värmlands Museums samlingar består av arkeologiska och kulturhistoriska föremål, konst, fotografier, dokument och musikinspelningar. Här på DigitaltMuseum visas valda delar ur samlingen och innehållet uppdateras löpande med nya föremål.

Kommentera gärna museets föremål om du har information kring dem du tror kan vara intressant. Om uppgifter kopplade till Värmlands Museums objekt verkar stötande, olämpliga eller strider mot upphovsrätten är kommentarsfältet även en bra plats för att uppmärksamma museets personal. Det hjälper till i arbetet med att ta bort, komplettera eller rätta till missvisande information.

Om Värmlands Museum

Värmlands Museum är ett av Sveriges mest besökta länsmuseer med över 200 000 besökare per år. Här samsas Värmlands kulturhistoria med internationella utställningar inom konst, hantverk och fotografi.

Museet är beläget på Sandgrundsudden i centrala Karlstad, precis intill Klarälven bland badbryggor och vackra promenadstråk. Hit kan du komma för att bli inspirerad och få kunskap, eller varför inte för att uppleva konst för konstens egen skull?

Besök www.varmlandsmuseum.se för information om aktuella utställningar och evenemang på museet.

Visit us

Share to