• Lastebilane har stendig vorte større og betre i vegstellet. Desse var ofte å sjå i arbeid, sumar som vinter, i Hemsedal og på Hemsedalsfjellet. Ola Svingen hadde ein slik som arbeidsplass for Statens Vewgvesen i mange år, og hadde nok mange "harde" oppgåver på Hemsedalfjellet mang ei uvêrsnatt og uvêrsdag.
    Photo: Hemsedal Bygdearkiv

Lastebilane har stendig vorte større og betre i vegstellet. Desse var ofte å sjå i arbeid, sumar som vinter, i Hemsedal og på Hemsedalsfjellet. Ola Svingen hadde ein slik som arbei...

1 comment

  • Magirus Deutz lastebil, eier Statens vegvesen iflg. skrift på døra. Modellen ble produsert fra 1954. Asbjørn Rolseth sriver i Norsk Lastebileksikon bind 2 s. 211: "Statens vegvesen var i en periode storkunde på Magirus 4x4 (dvs. firehjulsdrift), som vanligvis ble bygget opp med 3-veis tipp, kran og brøytefeste." Denne har tydeligvis brøytefeste og høyt monterte ekstralykter for bruk under brøyting..

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to